Hvilken dynefyldning er bedst?

Dyner lavet af dun eller uld er sikkert blevet nævnt, men hvad med naturligt fyld? Begge disse materialer er bløde og behagelige at sove i, og de er også naturligt anti-allergifremkaldende. Selvom dundynen kan være dyrere, er det stadig en fremragende isolering og får dig ikke til at føle dig for varm / kold om natten. Dette er fordele og ulemper ved forskellige materialer, der bruges til fremstilling af dyner.

Naturlige dynefyldninger føles luksuriøse at blive sovet under

Naturlige dynefyldninger kan føles mere luksuriøse end syntetiske. Dyneindsatser lavet nedefra er de mest foretrukne. Det er quilled for at hjælpe fugle med at flyve. Men du ved måske ikke, at dun også giver varme eller isolering. Mens dunfyldte tyngde dyne har tendens til at være dyrere, kan de bruges i områder, hvor det er særligt koldt. Dunfyldning kan forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker. Derfor skal du sørge for at kontrollere enhver etiket, der siger ‘down-free.

Ulddyner afviser støvmider

En ulddyne er en glimrende mulighed for folk, der er allergiske eller følsomme over for støvmider. Disse små skabninger kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner hos dem, der er allergiske over for sengetøjet. Dyner lavet af uld har en uldfyldning, der afviser støvmider. Uld har naturlig antibakteriel og er ekstremt åndbar. Derudover er uld meget termoregulerende og allergivenligt.

Silkedyner har allergivenlige egenskaber

Mange mennesker med allergi elsker silkedyner. Silke er luksuriøs og yderst behagelig. Det er dog ikke allergivenligt. Det fremmer ikke vækst eller reproduktion af støvmider, som kan føre til en række allergiske reaktioner. Mennesker med allergi og astma vil være glade for at vide, at silke er naturligt allergivenligt. Silke er åndbar, hvilket betyder, at det ikke vil forårsage hudproblemer og vil regulere din kropstemperatur, mens du sover.

Isolerende dyner lavet nedefra er ideelle

Dun er et fluffy, let stof, der fungerer som en isolator. Fyld kraft og vægt, som er mængderne af duntilbehør, bestemmer dets loft og fyldvægt. Ned er en fremragende naturlig isolering. Det bevarer varmen, mens det er let og lavt i vægt, hvilket er attraktivt. Den kan være lavet af andedun, gåsedun eller ethvert andet materiale og er en fremragende isoleringsmulighed for dyner.

Silkedyner har tendens til at være mere flade end dundyner

Fyldkraften er målestokken for materialets isolering. Fyldkraft er et mål for, hvor let og åndbar fyldet er. Det indikerer også, at det har flere luftkamre. Det betyder, at dynen er mindre omfangsrig og bedre isoleret. Påfyldningskraften af dunpuder varierer mellem 450 og 900. En højere påfyldningseffekt indikerer en mere effektiv isolering. Mens dundynernes fyldkraft kan variere fra 450 til 990, er en god rækkevidde mellem 600 og 600 CUIN.

Rayon dyner har et åndbart stof.

Det er ikke kun åndbart, men også vandafvisende. Rayon blandes ofte med bomuld og polyester for at forbedre vandtætningsegenskaberne. Dette materiale bruges endda i fødevareemballage. Selvom de er holdbare, kan vask af dem forårsage skade på deres fibre. Undgå at bruge skrappe rengøringsmidler, når du vasker rayonstoffer. Ellers kan du beskadige stoffet. Nogle lyocell rayon stoffer kan vaskes på en delikat cyklus.