Alle har brug for mad. Men ingen har nødvendigvis brug for Michelin-mad hver dag. Mad er et af de steder, hvor du faktisk kan spare overraskende mange penge, uden det går ud over hverdagen eller livskvaliteten. Det ville selvfølgelig være rart at kunne spise sushi hver anden dag, eller hælde op i dyr vin flere gange i ugen, men behøver du det egentligt? Svaret er nej, og alle de penge du sparer her, kan du bruge på ting, du faktisk behøver, eller som er vigtigere for dig end lidt god mad i ny og næ.

Tips til billig mad

Hvis du er typen, der på ingen måde vil gå meget ned i kvaliteten, når det kommer til mad (eller andre hverdagsemner), og du står og mangler penge til et køb, kan du overveje at indsamle pengene via mere akutte løsninger – lån penge uden renter, men vær opmærksom på ÅOP.

  • Lav et madbudget for dig selv – og gør den detaljeret. Jo flere detaljer du putter ind, jo bedre overblik over dine madkøb, får du og jo flere penge er der mulighed for at spare. Det nemmeste er, at lave den på ugebasis, da det giver mulighed for de største detaljer.
  • Undgå at smide ud – det er penge lige ned i skraldespanden. Dermed kræver det også lidt at sørge for, du f.eks. spiser rugbrød i tre dage, så alt rugbrødet bruges op. Hermed kan du også kombinere, så du kun køber det pålæg ind, der kan holde sig de tre dage, du spiser rugbrød.
  • Gør brug af alle tilbud, du kan. Tjek dit supermarkeds område med udløbende varer og brug en app som Too Good to Go, hvor du kan få store hober af billig mad.
  • Mad, der mætter, er billigst, da du dermed køber mindre.